“Een inspirerend boek dat de aandacht wegtrekt van spreadsheetsen zich richt op moeilijk observeerbare, maar kritische processen in een organisatie. Interessante denkkaders en boeiende cases vormen een spiegel voor elke leider. Vlotte en verplichte lectuur voor wie wil werken aan een gezonde en productieve organisatie!”
Prof. dr. Paul Matthijssens. Decaan Antwerp Management School

“Marcel Van der Avert maakt duidelijk dat we moeten loskomen van ons klassiek management denken en dat er een paradigmashift nodig is om buitengewone resultaten te bereiken. Het is een vlot leesbaar boek en de metafoor van de zeekapitein wordt meesterlijk uitgewerkt. Eigenlijk mag je niet langer wachten om het vijfstappenplan met je team op te pakken!”
Rob Jeursen. Gemeente Amsterdam. Directeur Stadsbank van de
Lening.


“Hoewel ik steeds veel aandacht heb besteed aan de ‘zachte’ kant van een organisatie, is dit boek grotendeels een echte onthulling voor mij en levert het een volledige nieuwe invalshoek. Een knap en innoverend boek dat aanzet tot concrete actie”.
Eric Noterman.
CEO Van Moer Group


“Een hardcore studieboek voor de manager die tot op het bot gemotiveerd is om het beter te doen”
NRC Handelsblad

“Een boek dat je als manager moet gelezen hebben: soms confronterend, soms grappig, maar met heel veel realiteitszin. Het zou onverstandig zijn dit boek niet te delen met uw naaste medewerkers.”
Erwin Devriendt. CEO Groep Solidariteit voor het Gezin

“Hoewel wetenschappelijk onderbouwd is dit vooral een praktisch boek over hoe een organisatie in elkaar steekt en hoe je die kan veranderen en vooral verbeteren. De lezer is gewaarschuwd, als je het boek begint te lezen, zal een onweerstaanbare dwang je overmeesteren om aansluitend tot de actie over te gaan.”
Hugo De Bie. Human Resources Director. DP World Antwerp

“Een boeiend verhaal over de onderstromen in organisaties en een echte eye-opener! Het concept van het tweede Management Radarscherm inspireert, daagt uit en activeert de lezer om zelf aan de slag te gaan “.
Marleen Opsteyn, Talent & Organizational Effectiveness. Celanese,

“Dit boek overtuigt je dat bewust omgaan met ongeschreven regels essentieel is bij het aansturen van elke organisatie. Dankzij de verfrissende variatie van onderbouwde argumentatie, treffende citaten en herkenbare cases, lees je het boek in één ruk uit en verveelt het nooit”.
Dirk Wouters. Voorzitter van het Directiecomité Bank J. Van Breda
& C°


“Medewerkerstevredenheid leidt tot een exponentiële groei en in dit aanstekelijk werkboek worden de juiste inzichten overzichtelijk aangereikt om onmiddellijk tot actie over te gaan.”
Dirk Mertens
CEO Groep De Boer
Op vele vlakken zijn ze perfect. Dan is het ook logisch dat je betaalt voor kwaliteit, maar het is waar voor het geld. Positief bij Zenit is dat er geen verdoken kosten zijn, maar duidelijke prijsafspraken all-in. Achteraf komt er geen aap uit de mouw.
Q*For referentenonderzoek Citaat over de prijs-kwaliteitverhouding uit het Q*For referentenonderzoek