Banner sales performance
Hoe veranderingsbereid is uw sales medewerker? Hoe strategisch kan hij denken? In welke mate is zijn empathisch vermogen aanwezig om zich als een kameleon doorheen het netwerk van zijn klanten te wandelen? Hoe resultaatgericht is hij om het toekomstperspectief van de organisatie waar te maken? Hoe sterk staat hij in zijn schoenen om een gesprek met een CEO te voeren op strategisch niveau?

De antwoorden op deze vragen zijn niet alleen cruciaal tijdens een groeitraject, maar ook bij het opstellen van een ontwikkelingsplan voor mensen die uw bedrijf van morgen naar de top willen brengen en/of houden.

Een combinatie van meetinstrumenten, field observaties en een dieptegesprek geven een haarscherp beeld van de capaciteiten en de attitude van uw salesmensen. Het output rapport formuleert eveneens adviezen naar coaching en verdere resultaatgerichte actiepunten.
"Als bedrijf hebben we grote uitdagingen en we moeten niet alleen nieuwe markten aanboren, maar ook onze medewerkers moeten als volwaardige entrepeneurs aan de slag. Vertrekkende van onze waarden, visie en missie hebben we samen met Zenit een nieuw elan in onze organisatie verankerd. Zij begrijpen onze uitdagingen, zijn een trouwe bondgenoot en we zijn blij met het resultaat. Indien je olympische prestaties wil neerzetten moet je echter hard trainen. Dit is een evidentie."
Patrick O CEO Viessmann