Banner strategie

Zenit begeleidt organisaties naar betere resultaten door het verhogen van motivatie, betrokkenheid, creativiteit en productiviteit.

Strategie

Een strategisch plan is onmisbaar voor iedere organisatie, maar dikwijls verworden ze snel tot papieren tijgers en “leven” niet echt in de organisatie.

Cultuurverandering

Voor organisaties met enige maturiteit is cultuur (manier van samenwerken, betrokkenheid, motivatie), de belangrijkste onderscheidende factor in het competitieve landschap.

Innovatief leiderschap

Klassieke organisatievormen worden uitgedaagd om te evolueren naar meer zelfsturing, wederzijdse verantwoordelijkheid en authentieke dialoog. Braaf binnen de vertrouwde krijtlijnen van de gekende leiderschapsaanpak werken is niet de oplossing.

Sales performance

De meeste businessplannen eindigen uiteindelijk op de tafel van het salesteam. Nieuwe klanten moeten over de streep getrokken worden en bestaande drastisch geoptimaliseerd. Het gebeurt of het gebeurt niet. Ook hier werken klassieke technieken en trucs niet meer. Meer van hetzelfde is niet de oplossing.
"Bij een fusie is de integratie van de twee bedrijfsculturen erg belangrijk. Marcel Van der Avert heeft ons hierbij meesterlijk geholpen en dit op een manier die het vertrouwen van onze medewerkers heeft gewonnen en voor de directie resulteerde in krachtige en resultaatgerichte actiepunten. Aanvullend hebben we met het management comité het "Get Results Together" traject doorlopen. Hierbij stond open dialoog met medewerkers, vertrouwen en betrokkenheid centraal. Dit was geen vrijblijvende aanpak en het heeft onze organisatie danig dooreengeschud. Het heeft echter de gewenste resultaten opgeleverd en concrete veranderingen en verbeteringen in gang gezet".
Mieke Verstraeten Operations Director Induver