Zenit Inspiratie Workshop


Donderdag 24 september 2020 om 13.30 u.


Samenwerken in je team loopt doorgaans vlot, maar wanneer er andere afdelingen bij betrokken zijn, dan is het een ander verhaal. Herkenbaar?  “Verkopen is niet zo moeilijk, maar intern de zaken geregeld krijgen, dat is écht moeilijk”, hoor je wel eens ironisch salesmensen zeggen. Het spanningsveld tussen ondersteunende- en operationele afdelingen of binnen- en buitendiensten, is voor velen een bron van frustratie.

Vele organisaties komen dan ook tot de onbehaaglijke vaststelling dat de samenwerking tussen departementen en afdelingen, een stoorzender is. Silo mentaliteit en imperiums uitbouwen, blijken zelfs belangrijker dan met de neuzen in dezelfde richting samen te werken aan de organisatiedoelstellingen. De effecten van het Silo virus worden echter dikwijls verkeerd ingeschat of geminimaliseerd. Pas als de pijngrens voelbaar is en aanhoudt, ontstaat er eensgezindheid dat er toch “iets moet gebeuren”.

Pogingen om de wederzijdse verwachtingen beter af te stemmen leiden soms tot verbeteringen, maar daarna nemen de oude gewoontes weer de overhand. Op dit event gaan we op zoek naar een duurzame en structurele aanpak. Ervaringsuitwisseling is hierbij belangrijk, maar we willen je ook graag inspireren met concreet casework, onze innoverende methode en een nieuw meetinstrument.

Wie?

CEO’s, bedrijfsleiders, managers, afdelingsverantwoordelijken en HR-managers.

Waarom deelnemen aan dit event ?

 • In een minimum van tijd een maximum aan tips, adviezen en ideeën die bruikbaar zijn voor uw organisatie en uw persoonlijke uitdagingen.


Programma:

 • 13u00
  Onthaal

 • 13u30
  Ervaringsuitwisseling: wat werkt en wat werkt er niet?
  Hefboom naar veranderingen: een haarscherpe foto maken van de huidige situatie.

 • 15u30
  Casework: van meting tot actieplan. • 17u00
  Netwerk receptie


Praktisch:

 • Locatie
  We hebben gekozen voor een rustige en inspirerende plek in een groene omgeving.
  Oxdonkstraat 168. 1880 Kapelle op-den Bos (015 71 00 52)

 • https://www.koningsteen.be


 

 • Indien u een persoonlijke uitnodiging ontvangt, zijn er voor u geen kosten verbonden aan de deelname.


Inschrijven
"Toen ik in 2013 koos om een radicale en structurele verandering in ons bedrijf door te voeren, bleek Zenit een perfecte partner om dat parcours samen professioneel uit te tekenen en ook daadwerkelijk te implementeren en consequent op te volgen. Een belangrijke realisatie van de verschillende projecten is de creatie van een hecht team betrokken medewerkers, die elke dag de schouders onder onze ambitieuze groeiplannen zetten. Meer bewust en anders omgaan met de veranderende omgeving, heeft ook geleid tot een energiegevende dynamiek in onze organisatie."
Dirk Mertens CEO De Boer 4 your roof